Nový informačný systém na chodníkoch uľahčí orientáciu návštevníkov Tatier

01.12.2005 Poprad

Vysoké Tatry 1. decembra (TASR) - Orientáciu návštevníkov Vysokých Tatier na chodníkoch uľahčí nový informačný systém v hodnote vyše 1,5 milióna korún, ktorý...
Vysoké Tatry 1. decembra (TASR) - Orientáciu návštevníkov Vysokých Tatier na chodníkoch uľahčí nový informačný systém v hodnote vyše 1,5 milióna korún, ktorý dnes odovzdali mestu zástupcovia sponzorov.

Ide o informačné tabuľky s rozmermi 750x125 mm umiestnené na stĺpikoch. V Tatranskej Lomnici pribudlo 124 nových tabuliek, na Štrbskom Plese 88 a v štyroch Smokovcoch 423. Nový informačný systém nahradil doterajší, ktorý výrazne poškodila minuloročná víchrica.
Najväčšiu časť diela v hodnote milión korún uhradí Metrostav Praha. Ďalších pol milióna korún tvorí finančný príspevok Slovenskej humanitnej rady v Bratislave. Realizátorom prác bola spoločnosť ARD zo Žiliny.
\"Chodníkový informačný systém je základnou orientačnou pomôckou pre návštevníkov Vysokých Tatier. Aj preto sme radi, že sa celé dielo podarilo dokončiť pred začiatkom zimnej turistickej sezóny, \" konštatoval primátor mesta Ján Mokoš.
 

Vyberte región

mark